Finca Vista Hermosa

Vi får kaffe fra The Coffee Collective hver uge. Blandt andet skøn kaffe fra Finca Vista Hermosa. Kaffekollektivet skriver dette om farmen og farmeren i Guatamala:

 

Martinez familiens farm ligger imellem 1.700 og 2.000 meters højde i det nordvestlige Guatemala. Dette mikrolot er fra én enkelt mark, som hedder Vega, hvor der dyrkes de tre arabica sorter: Bourbon, Catuai og Caturra, som gennemgår den vaskede metode. Denne utroligt rene kaffe har vi mellemristet med en stabil varmetilførsel, der har sikret en exceptionelt fin balance mellem sødme, syrlighed og bitterhed.
På et besøg til USA mødte vi en ung, passioneret mand ved navn Edwin Martinez fra Guatemala. Han er tredje generation på kaffefarmen Finca Vista Hermosa og dybt interesseret i alle kaffens aspekter fra farmen over ristning til baristaens håndværk. Efter en lang samtale hos vores kolleger Stumptown, blev det besluttet, at Edwin skulle sende nogle prøver af sin næste høst til Danmark. Et halvt år senere cuppede vi i The Coffee Collective Edwin’s kaffe og var mildest talt forbløffede. Enorm fylde og tung krop, kompleks, karamelagtig sødme og masser af chokolade i eftersmagen. I forhold til de andre Guatemala kaffer på bordet var vi ikke i tvivl: Vi havde købt vores første parti kaffe!

 

 

 

Martin var i sidste måned med kollektivet på udflugt til smukke Finca Vista Hermosa. Se flere af Martins billeder fra Guatemala her.