Chemex

Nu kan du købe en af verdens mest spektakulære kaffebryggere hos Aroma. Navnet er Chemex. Både navnet og designet på kanden bringer tankerne hen på et kemieksperiment. Og det er ikke helt tilfældigt. Kanden og bryggemetoden blev nemlig skabt af kemikeren Peter Schlumbohm i USA allerede i 1941.

Chemex kanden med den karakteristiske timeglasfacon, trækrave og lædersnor er ikke bare blevet et klassisk ameri- kansk designikon med permanent plads på Museum Of Modern Art i New York – den er også anerkendt blandt baristaer som en af de bedste kaffebryggere.

På Chemex’en brygger man en meget intens og ren kaffe- smag helt uden bitterhed. Det skyldes blandt andet det atypiske tykke filter, som filtrerer alle æteriske olier og bitterhed fra. Brygmetoden er samtidig relativt enkel. Chemex filteret placeres i kandens hals, der fungerer som filterholder. De friskkværnede bønner hældes i filteret og det cirka 95 grader varme vand over bønnerne. Er man bare lidt kaffenørdet, kan man jo så begynde at eksperimentere med forskellige typer bønner, formalingsgraden på bønnerne, dosering af bønnerne, temperaturen på vandet og gennemløbstiden – indtil man finder frem til den perfekte smag.

Aroma forhandler Chemex kanderne i tre størrelser (3, 6 og 8 kopper) og to modeller – den klassiske model med trækrave og en model med glashåndtag.