Hilsen fra Guatamala – del 3

FincaElDiamante-1-1FincaElDiamante-2-1FincaElDiamante-3-1
Dag 5:
El Diamante – endelig!
Det var absolut en af turens højdepunkter sidste år og det blev det absolut også i år.
Alene turen op af bjerget var alle 6 timers kørsel værd. Det er måske ikke specielt komfortabelt at køre op af dårlige bjergveje med 15 km/t stående på ladet af en truck, men det er helt sikkert en god måde at opleve naturen og omgivelserne på.
Naturen er helt enestående og utroligt varierende. Ved foden af det første bjerg minder den meget om den natur man ser ved FVH, men vegetationen og bjergformationerne ændrer sig hele tiden på vej op. Det er skiftevis et utroligt smukt og skiftevis et meget barskt og dramatisk landskab.
Jo tættere man kommer Finca El Diamante jo mere frodig bliver naturen også. Nogle steder heroppe er det som at færdes i regnskoven.Det er fascinerende at tænke på at vi endda befinder os i midt i den tørre periode!
Plantagen er ejet at Patricia & hendes mor. De er begge meget gæstfrie og imødekommende mennesker og værter. Der er ingen, der kommer til at mangle noget mens vi er her!
Efter frokost fik vi en rundvisning på den nederste mark af Robinho. Som alle andre steder er der en del sygdom (roja) i træerner men ikke noget faretruende. Generelt virker træerne på den nederste mark mere robuste & sunde end jeg havde forventet. På vejen op så vi flere steder hele marker, hvor træerne var døde pga. sygdommen.
Marken adskiller sig meget fra mange af de andre marker i området, da den er dyrket som i gamle dage. Den er mere uorganiseret i sin opbygning og bliver passet med en mere nænsom hånd. Beskæringen er meget let og området har et tydeligt skovpræg.

 

Lige inden solnedgang nåede vi også en tur op på den øvre mark. Også den er tydeligvis tilplantet og drevet efter et mere løst system end for eksempel Finca Vista Hermosa.
Det er uden tvivl den mark vi har besøgt, hvor der var mindst sygdom. Der var nærmest ingen spor af Rojaen.
Det er typisk fra denne mark at den bedste kaffe kommer, så det bliver spændende at se, hvordan vores smagning går i morgen tidlig.

 

Dag 6:
I dag smagte vi på kafferne fra El Diamante. Vi smagte på hhv. første & anden plukning fra øverste & nederste mark med forskellig efterhøst behandling.
Der var nogle rigtig gode kaffer i dag. Rene i smagen og med en fin balance og sødme.
Og så var der også lige den kaffe, som man kun havde håbet på at de kunne præsenterer.
Ligesom for 2 år siden var den ene af kafferne helt enestående! Utrolig floral og delikat i aromaerne men samtidig ren og sød. Jeg glæder mig så meget til at smage den, når den kommer i produktion!
Det er vildt som sådan en kaffe jo nærmest kan redde hele turen.
Efter smagningen fik vi sagt farvel til Patti og hendes familie og begav os retur til Huehuetenango. Turen ned er heldigvis noget nemmere og kan gøres på under 4 timer.
I morgen begiver vi os retur til Guatemala City. På vejen skal vi besøge Santa Feliza til en smagning og markvandring.