Hilsen fra Guatamala – del 2

Guatemala001 Guatemala002 Guatemala005 Guatemala008 Guatemala004 Guatemala006
Dag 2:

Vi havde måske nok satset på lidt mere søvn efter 24 timers rejse, men kl. 5.30 er det ud af sengen. Vi tog turen til plantagen i et stræk i år, så vi fik vores obligatoriske 10 timers køretur i dag. Vi var inde omkring Huehuetenango for at bytte bussen ud med de 3 pickup trucks, der skal være vores trofaste hjælpere de næste dage.
På turen op til Huehuetenango fik vi gennemgået programmet for turen. Det ser virkeligt lovende ud og er på mange områder anderledes end sidste år.
Hele dagen i dag, søndag, har vi brugt på transporten op til Finca Vista Hermosa.
I morgen mandag har vi hele dagen på plantagen. Jeg satser på at komme ud at hike og se de højest beliggende marker, hvor høsten stadig er igang. Derudover skal vi have vores første cupping af den nye høst.
Tirsdag pakker vi alt vores cuppinggrej ned og kører tilbage til Huehuetenango.
Tidlig onsdag morgen kører vi direkte fra Huehuetenango op til El Diamante. Det bliver endnu en lang dag på ladet af pickupen, men i modsætning til sidste år skal vi cuppe den nye El Diamante høst sammen med Patricia og overnatte ude på El Diamante. Jeg tror at det bliver en interessant mulighed for at snakke smag og forventninger med dem.
Torsdag er der forhåbentlig tid til endnu en tur rundt på El Diamante, inden kører vi tilbage til Huehuetenango til endnu en cupping.
Fredag kører vi tilbage til Guatemala City.
Lørdag er det retur mod Danmark
Hvis programmet holder, så er det et super godt program. Det bliver virkelig en god oplevelse at cuppe med Patricia og hendes folk ude på El Diamante.
Vi ankom til plantagen kl. 19.00 i dag og vi skal nu til at gøre klar til at riste prøver til vores cupping i morgen.

 

Dag 3:
Jeg var oppe allerede kl. 4.00. Det er svært at sove de første dage heroppe. Lydende fra alle dyrene og vel også forventningens glæde.
Jeg har glædet mig til at komme igang med at cuppe. Turen har selvfølgelig mange formål, men når alt kommer til alt så er det, det her det handler om; at smage den nye høst.
Vi har brugt det meste af dagen med at vandre rundt og se de forskellige marker oppe på farmen og hørt lidt om årets gang på det forskellige lots.
Det var rigtig fint at komme rundt at kigge lidt og se hvordan tingene har udviklet sig siden sidste år. Specielt på de højest beliggende marker, kunne man se at træerne havde udviklet sig.
For mig var rundturens højdepunkt nok at se det stykke “jomfrueligt” land, som skal ryddes og tilplantes med kaffe senere i år. Det gav en rigtig god snak om de overvejelser der ligger bag sådan en beslutning; både med hensyn til hvordan man rent praktisk løser sådan en opgave, men også overvejelser om sorter, skyggetræer, gødning m.m.
Vi fik også en god snak om de forskellige sygdomme og skader, der er i træerne rundt omkring på plantagen.
En lærerig tur!
Vi har fået nogle ekstra prøver ind, som vi er ved at riste netop nu. Derfor får vi ikke cuppet i aften, men venter til i morgen, så vi kan tage en samplet cupping.
Vi må vente med spænding!