Hilsen fra Guatamala – del 1

Martin er rejst til Guatamala for at besøge kaffeplantagen Finca Vista Hermosa. Han har sendt os  en mail – den skal da deles med jer.

Martin Skriver:

Så er vi endelig undervejs.

Efter flere uger med forventningens glæde er det rart endelig at være på vej.
For andet år i træk har jeg fået lov at følges med The Coffee Collective til Guatemala for at cuppe den nye kaffehøst.
Jeg sidder lige nu i flyet fra Paris til Panama City.

Vores rejse startede i morges fra Kastrup lufthavn og går derfra over Paris og Panama for at slutte i Guatemala City – ca.10.000 km senere.
Med på turen fra Danmark er Peter, som er administrerende direktør i The Coffee Collective og Samuli, barmanager og rister på baren i Jægersborggade

Igen i år er det Edwin Ramirez fra Finca Vista Hermosa (FVH), der har arrangeret turen.
Vi ved ikke om han har andre besøgende lige nu, så det bliver spændende at se, hvem vi skal følges med videre.

Vi kender endnu ikke planen, men vi forventer at køre til Huehuetenango i morgen og derfra op til plantagen dagen efter.
Huehuetenango er hovedbyen i den region, hvor FVH ligger.

For det første bliver det selvfølgelig spændende at komme ned og besøge Edwin og hans fantastiske gæstfrie familie og ansatte, men jeg er også meget spændt på at se hvad der er sket på FVH siden sidst.

Igen i år skal vi også besøge Patricia og El Diamante tæt på grænsen til Mexico. Det ser jeg specielt frem til. Det var en stor oplevelse sidste år og i år har hun tilmed, i samarbejde med FVH, eksperimenteret med overdækkede tørringsborde i flere etager.

Men allermest glæder jeg mig til at smage den nye høst! Jeg har på forhånd hørt en del om en svingende kvalitet fra Antiqua regionen i år, men har endnu ikke hørt noget om den generelle situation i Huehuetenango området.
I år er der jo også den ekstra dimension, at vi selv står overfor at skulle starte kafferisteri, så jeg forventer at det bliver en utrolig lærerig tur.
Specielt heldigt er det jo at få lov at rejse sammen med Peter, som er en af de mest vidende folk jeg nogensinde har mødt indenfor kaffeverdenen.
Der venter nogle rigtig gode og lærerige timer foran os!