Rugbrødet er på retur!?! – ikke på Aroma

“Ny analyse viser, at rugbrød i stigende grad er noget, som kun den ældre generation spiser hver dag, mens der er tendens til at, de yngre generationer ikke så ofte spiser rugbrød.” Skriver Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri, under “NYHEDER” på deres hjemmeside.

På Aroma ser det helt anderledes ud.

Vi bager masser af rugbrød i vores bageri – og vi smører sandwich på vores rugbrød. Vi bager rugbrødsboller til den lille hurtige sult. Daggamle rugbrød bliver skåret i supertynde skiver og ristet i ovnen – så er der rugbrødschips! Og så er der hver fredag det legendariske “weekend-rugbrød” med mandler og rosiner. Masser af fuldkorn til vores kunder. Vi bager mere rugbrød end nogensinde.

De officielle kostråd anbefaler at du spiser mindst 75 g fuldkorn om dagen. De foreslår at du snupper 2 dl havregryn og en skive rugbrød. Man kunne jo også snuppe tre skiver rugbrød.

Aromas rugbrød er bagt på fuldkornsrugmel og så bruger vi vores helt egen surdej – Vi tilsætter hverken hvedemel eller gær. Det synes vi giver det bedste rugbrød.

Vi forbereder rugbrødsdejen mere end et døgn, før brødet er færdigt, så dejen kan hæve langsomt og naturligt og udvikle masser af smag. Vi bruger ikke hæveskabe men lader rugbrødet hæve den tid det tager. Om morgenen som det allerførste sætter Line de første rugbrød i den store ovn – de skal nemlig bage længe, for de vejer et helt kilo.

Det kræver både godt håndværk og tålmodighed at bage den grove brødtype, men vi synes det er værd at vente på.